prev
Odeje iz 100 % puha
Za nebeško udobje spanja
Svilene odeje
Iz 100% Tussah svile za poletne noči
Deke iz kašmirja
Čudovito lahka volna
next

Edini na svetu

S posteljnino znamke HEFEL lahko mirno spite, saj HEFEL s svojo trajno uskladitvijo celotne proizvodnje posteljnine kaže odgovornost za prihodnje generacije. V podjetju HEFEL smo uskladili skrbno uporabo surovin, prijazno proizvodnjo, ki smo jo razvili sami, ter družbeno okolje zaposlenih. In tako je HEFEL danes edini (!) proizvajalec posteljnine na svetu, ki svoje prešite odeje, od same tkanine pa vse do polnila in končne izdelave, izdeluje v lastnem obratu in brez večjih transportnih poti. To nam omogoča, da strankam lahko zagotovimo 100 % postopek trajnosti.

100 % naravna posteljnina iz ekoloških surovin
HEFEL uporablja najboljše surovine za naravno posteljnino. Pridobivanje naravnih vlaken iz obnovljivih rastlin, kot sta bombaž in bambus, kot tudi naravne dlake živali, ki živijo na prostosti, npr. kamel in kašmirskih koz, poteka pazljivo, delavci pa so za to delo pošteno plačani. HEFEL je bil leta 1992 pionir "naturo-line" -, prve tkanine brez beljenja in barvanja. Leta 1996 smo uvedli ORGANSKI BOMBAŽ (ORGANIC COTTON), z bombažem iz kontrolirane biološke pridelave (KBA). Leta 1998 je TENCEL®, 100 % naravna lesna vlakna za tkanine in polnila, tako v obliki surovih vlaken, kot tudi v proizvodnji, prejel številna priznanja, med drugim evropsko ekološko oznako za okolju prijazne izdelke in potrdilo PEFC za trajnostno upravljanje gozdov.

100 % okolju prijazna proizvodnja v družbenem okolju
Naravna vlakna se dobavljajo v čistem, naravnem stanju. V tkalnici, ki je last podjetja HEFEL, v Schwarzachu (Avstrija) se tkanina za oblačilo posteljnine izdeluje iz najbolj kakovostnega materiala TENCEL®. HEFEL sam poskrbi za vse proizvodne korake, pri tem pa je prijazen do samih virov in tudi okolja. Polnjenje odej poteka v tovarniški proizvodnji prešitih odej v Zgornjeavstrijskem Kefermarktu (Avstrija) sredi narave v kraju Mühlviertler. Vlakna so obdelana povsem mehansko in z veliko zraka, tako da so izredno nežna in imajo odlično moč volumna. Ne uporabljamo nikakršnih kemikalij in toplotnih postopkov. Končna izdelava posteljnine vključuje veliko ročnega dela. To zagotavlja odlično kakovost izdelkov, zaposlenim pa delovno mesto v sodobnem družbenem okolju.