X
kakovost hefel
garancija
- 6 % 
popusta
na prvi
nakup

Pravi material

hefel

 • Polnilo & odeja

 • Večina ljudi se na pernici počuti kot pero, kar je skoraj enako lebdenju. S tem ni nič narobe. Ločimo dve vrsti polnila za odeje in blazine, ki se med seboj zelo razlikujeta. Katere so glavne razlike?


  Odejo zapolnjuje veliko perja. To je zelo lahka in mehka snov. Več kot je perja v izdelku, bolj je kakovosten. Na primer, odstotek perja je običajno višji od 70 %, kadar se uporablja za posteljo in oblačila. Preostali del je oblazinjen iz drugačnega perja, puha.

  Nekoliko drugače je s puhom. Značilnosti slednjega so praktično enake tistemu iz odej, vendar je njegova teža nekoliko večja. Material se večinoma uporablja v pohištvu. Zato ni idealen za blazine in odeje.  6 caratteristiche per un piumino di qualità   Vsak izdelek mora izpolnjevati določene standarde, da doseže zelo visoko kakovost. Poglejmo, po katerih 5 lastnostih se dober izdelek loči od drugih izdelkov srednjega in nižjih kakovostnih razredov.

  1. Teža
  Bolj kot je odeja lahka, bolj je kakovostna. Odeja je boljša, če polnilo ne doseže prekomerne mase in teže. Na primer, če je odeja primerna za zakonsko posteljo, lahko znaša do 2 kg.  

  2. Krčenje
  Odeja mora vzdržati določeno težo, se na splošno primerno skrčiti. Ob uporabi ni nujno, da se trajno deformira, pri veliki hitrosti se takoj povrne v prvotno stanje.  

  3. Vzdržljivost
  Če odeja ne funkcionira najbolje, je njeno polnilo še vedno lahko brezhibno. Ko jo preizkusimo, nikoli ne pade naprej, če jo postavimo navpično.  

  4. Obloga  
  Odeja mora biti dovolj debela, da daje kar največ toplote tistim, ki jo nameravajo uporabljati. Z ustrezno debelino pridobi tudi visoko izolacijsko moč.  

  5. Prevleka
  Če je prevleka izdelana iz čistega bombaža in finih vlaken, je odeja zelo kakovostna. Počutje je še zlasti dobro zaradi zanimivih hipoalergičnih rešitev.  

  6. Cuin Power
  Znana tudi kot moč polnila, ki ustreza razmerju med prostornino in maso odeje. Višja kot je Cuin Power, večja je ogrevalna zmogljivost odeje.
 • Čisti organski 100 % bombaž
 • Podjetje HEFEL je mednarodno priznano podjetje, ki ga cenijo zaradi zelo kakovostnega tkanja notranjih prevlek. Njihova tovarna v svojih oddelkih skrbi za proizvodnjo vseh vrst materialov, iz katerih izdelujejo posteljnino. V podjetju HEFEL so zaradi navedenega uspeli razviti lastna strokovnega znanja na področju opreme postelje in posteljnine, v čemer so postali vodilni na svojem področju. Svoje znanje so v zadnjih letih še okrepili z izkušnjami na področju organskega bombaža, s čimer se ukvarjajo zadnje desetletje, in z natančnim razvojem tehnološkega procesa proizvodnje v svojih proizvodnih obratih. Proizvodnja izdelkov v celoti poteka v Avstriji. Izvajajo jo z uporabo bioloških in drugih preizkušenih metod.

  Potrdilo GOTS združuje pravila za doseganje ekološkega standarda najvišje kategorije, pri čemer več kot dve tretjini sestavljajo organska bombažna vlakna iz nadzorovane predelave. Poleg pravil, ki jih je določil GOTS, je za izdelke v celoti značilna tudi uporaba organskega bombaža iz nadzorovane ekološke pridelave. Vsak posamezni korak ekološke proizvodnje je pregledan do podrobnosti.
 • Zakaj je tencel boljši od drugih materalov?
 • 50 % VEČJA VPOJNOST VLAŽNOSTI

  Material tencel je številka 1 na področju uravnavanja vlage. Tencel vpija vlago popolnoma naravno in jo hitro razprši. Ta funkcija zagotavlja prijetno suho posteljo. Tencel ima v primerjavi z bombažem 50 % boljšo vpojnost vlage.

  (Microdinamični testi treh vrst posteljnega perila: Raziskovalna skupina za industrijsko antropologijo, Hans W. Jürgens, Kiel, 2003)

  Samo tencel vpija vlago nadzorovano in povsod enako. Nasprotno pa poliester ne vpija vlage. Bombaž ima 50 % nižjo sposobnost vpijanja vlage kot tencel. Tencel v vseh razmerah zagotavlja prijetno in lepo okolje za počitek.

  tencel, cotone

  100 % PRIJAZEN DO KOŽE

  Primerjava med bombažnimi in tencelovimi površinami takoj razkrije razliko: tencel ima gladko površino in je zato prijeten na dotik ter pomaga ublažiti posledice draženja kože ob stiku s predmeti, na katere je posamezna koža najbolj občutljiva. Tencel je zato zelo primeren za občutljivo kožo.

  (Test dermatološke združljivostI vlaken tencel, Univerza Heidelberg, univ. Prof. Dr. T. I. Diepgen, Nemčija 2003 in Primerjava na tencel občutljivih vrst kože, Nemška zveza za alergije in astme, Nemčija, 2008)

  Linija posteljnine iz tencela je zaradi poliranih vlaknenih površin še posebej mehka. Medtem ko je bombaž na dotik precej bolj grob.

  tencel, cotone
 • Maksimalna mehkoba
 • ZARADI TANKOSTI IN LAHKOSTI / STROJ ZA GROBO OBDELAVO

  1. OSNOVNI MATERIAL

  Samo najboljše je dovolj dobro.

  2. POLNILO IZ NAJBOLJŠIH VLAKEN

  Za nastanek netkanega materiala so potrebna vlakna. V prvi fazi so vlakna ohlapna in se grobo prašijo. Predelani vlakneni material se piha skozi cevi, ki vodijo k stroju za obdelavo.

  3. STROJ ZA OBDELAVO

  Stroj vlakneno maso dodatno valja, odstrani prah, odstranijo pa se tudi umazani delci in majhna odpadna vlakna.

  4. HEFLOV POSTOPEK TOPBAUSCH

  V stroju za obdelovanje se vlakna še zadnjič nežno in enakomerno očistijo in uredijo. Različni valji "spojijo" vlakna, ki jih združijo tako, da jih med seboj spajkajo. Na ta način pridobijo boljšo elastičnost in večji volumen polnila.

  5. LAHKA PLAST

  • lahka, gladka in mehka,
  • največja prostornina zraka,
  • za maksimalno toploto,
  • z največjo mehkobo,
  • lahke in občutljive posamezne plasti,
  • z naravno valovitostjo,
  • združevanje plasti ene čez drugo po vzorcu prečkane črte, skupaj se držijo s posebnim postopkom stiskanja,
  • za polnilo odeja potrebujete do 25 lahkih plasti,
  • vsaka plast tehta 20-30 g / m2.
   • 6. MEHKE, TOPLE IN LAHKE PLASTI

    • največja mehkoba
    • največja toplota
    • maksimalno udobje med spanjem

    Najboljše udobje med počitkom nudijo prešiti izdelki podjetja HEFEL, izdelani iz živalske dlake.

  hefel
 • Prijetna toplota in nebeško okolje za počitek
 • hefel

  PRVI RAZRED KAKOVOSTI

  1. MEHKO POLNILO S KAKOVOSTNIM NEBEŠKIM UČINKOM

  Mehkoba polnila odeja določa stopnjo dobrega počutja med spanjem, pa tudi vzdrževanje toplote. Prešite odeje HEFEL so precej mehkejše od standardnih in bolje ohranjajo svojo obliko. HEFEL Odeja, ki jo izdelajo v podjetju HEFEL, ohranja svojo mehkobo in volumen tudi po dolgih letih uporabe.

  2. ODLIČNA ELASTIČNOST, PRIDOBLJENA S POSTOPKOM "TOPBAUSCH" (SUPER-WORFFICE)

  Mehkoba je še večja zaradi postopka "Topbausch" HEFEL. Oblika posameznih spiralno ukrivljenih vlaken omogoča, da se nežno in gladko poravnajo nazaj. Polnilo je zato neverjetno elastično in kakovostno.

  3. UDOBNA TOPLOTA S PLASTJO SUPER MEHKEGA LAHKEGA MATERIALA

  Več kot je posameznih mehkih plasti, več je zraka in zato toplote, shranjene v polnilu. Vsako polnilo HEFEL vsebuje do 25 ločenih plasti lahkega materiala. Le-te so postavljene prečno in pritrjene, da je flis bolj stabilen in odporen.

  4. DVOJNO "UDOBJE" HEFEL: PRIMER AVTENTIČNEGA IZDELKA

  Robovi "udobja" HEFEL, ki obkrožajo prešite odeje, so značilni za tradicionalno in individualno končno obdelavo. Dovolj je približno 15 cm debeline, pa odeja, četudi ni prešita, ustvarja počivališče in nudi zaščito pred hladnim zunanjim zrakom.

  5. ROBOVI HEFEL ZAGOTAVLJAJO OHRANJANJE OBLIKE

  Rob je cel prišit ročno in pritrjen s prešitim šivom HEFEL. To zagotavlja izredno stabilnost in trajnost oblike. Za "okrogle vogale" odeje HEFEL je značilna individualna dokončna izdelava.

  6. LUKSUZNI IZGED POLNILA ZNAMKE HEFEL

  Filigransko polnilo blagovne znamke HEFEL je zaključeno s prešitjem z veliko pozornostjo do podrobnosti, ki dopolnjujejo zelo kakovosten videz.

  7. PREŠITJE HEFEL ZA TRAJNO PREŠIVANJE ODEJ

  Sodobna tehnologija prešitja HEFEL daje šivom izjemno rafiniran videz, ki vidno izboljša izbrano kakovost odeje HEFEL. Vsak od približno 6.400 šivov je posamično nastavljen tako, da se šivi HEFEL ne morejo izničiti.